Erektil Dysfunktion Behandling (ED - Behandling)

Mange mænd rammes af erektil dysfunktion – også kendt som impotens eller rejsningsproblemer. Det kan der være flere årsager til.

Hvorfor opstår Erektil Dysfunktion?

Der findes mange forskellige årsager til at mænd pludselig oplever rejsningsproblemer, og det er vigtigt at klarlægge årsagen for den enkelte patient. Nogle af de hyppigste er:

  • Cancer
  • Kardiologiske diagnoser
  • Neurologiske diagnoser
  • Diabetes
  • Livsstilsrelaterede risikofaktorer som:
  • Fysisk inaktivitet
  • BMI >30
  • Livvidde >102 cm
  • Rygning og alkohol
  • Forhøjet blodtryk og kolesterol

Hos 80% er det kardiovaskulært betinget og opstår grundet reduceret blodtilførsel til penis. Derudover er det bevist at fysisk aktivitet, kost, alkohol og rygning også har en indflydelse på evnen til at få rejsning.

Flere mænd, der er i behandling for impotens med f.eks. Viagra nævner, at det er besværligt, at pillen skal tages forud for seksuel aktivitet. Sexlivet sættes i system, og spontaniteten forsvinder. Desuden oplever mange bivirkninger af medicinen og søger andre behandlingsformer.

Fokuseret chokbølgebehandling har vist sig effektiv som et nyt behandlingstilbud til Erektil Dysfunktion.

Første konsultation

Inden første behandling tager vi en grundig snak omkring problemstillingen, for at vurdere om fokuseret chokbølgebehandling kan være noget for dig. Som nævnt kan der være flere årsager til rejsningsproblemer, hvilket giver forskellige udgangspunkter og dermed også forskellige succesrater. Derfor er det vigtigt at forventningsafstemme inden påbegyndelse af behandlingen.

Der er afsat en time første gang og hvis du ønsker at igangsætte et behandlingsforløb, er der også afsat tid til det. 

Behandling med fokuseret chokbølge

Behandling med fokuseret chokbølge i lave doser giver mulighed for nydannelse af blodkar i penis, derved fyldes svulmelegemerne bedre med blod, så der kan opstå rejsning. Chokbølgerne sendes ind gennem siderne af penis og mellemkødet, da det er øget blodtilførsel i disse områder, der gør, at penis er i stand til at erigere ved seksuel stimulation.

Behandlingen er helt uden risiko for bivirkninger og meget lidt indgribende. De fleste beskriver det som en let prikken i vævet. Behandlingen kræver ingen bedøvelse og ved god effekt slipper du for fremadrettet at skulle tage medicin forud for seksuel aktivitet.

Erfaring viser at mænd med moderat til let Erektiel Dysfunktion har effekt efter ca. 5 behandlinger, hvorimod mænd med svær Erektiel Dysfunktion skal forvente 8-10 behandlinger. Behandlingerne ligger med 3-8 dages mellemrum. I nogle tilfælde kan der blive brug for opfølgende behandlinger.