Ultralydsscanning er et fantastisk supplement til den fysioterapeutiske diagnostik. Det gør en forskel hos vores patienter, da vi kan stille en hurtig og sikker fysioterapeutisk diagnose. Vi kan mere præcist afgøre typen og omfanget af en skade eller en overbelastning.

Desuden kan vi bruge ultralydsskanning til at vurdere effekten af den behandling patienten er i gang med.

Undersøgelse med ultralydsskanning er indtil videre ikke omfattet af sygesikringen tilskud til fysioterapi, og patienten skal derfor selv betale undersøgelseshonoraret.

Book online

Hvad er en ultralydsscanning?

Ultralydsscanning hører under dét, man i sundhedssektoren kalder billeddiagnostisk undersøgelse.

Ultralyd er i virkeligheden lydbølger i en høj frekvens, så høj, at man ikke kan høre dem. Man bruger et ultralydshoved til at sende lydbølgerne gennem vævet og dermed kigge ind bag huden på muskler og sener. Lydbølgerne bliver reflekteret som et ekko af billeder, som vi kan se på en skærm.

Ultralydsscanning er en dynamisk undersøgelse, fordi man med de billeder, lydbølgerne laver, kan se bevægelserne i forhold til hinanden. Scanner man f.eks. et knæ, vil man kunne se senerne bevæge sig, når patienten bevæger knæet.

Hvornår gavner ultralydsbehandling?

Ultralydsscanning er utroligt gavnligt når der er skader i sener og væv samt inflammation i kroppen. Vi anbefaler især ultralyd ved voldsomme sportsskader som en fibersprængning.

Her er en oversigt af typiske diagnoser der kan gavne af en grundig scanning:

  • Fibersprængning
  • Sene- og muskelskader
  • Blod og væskeansamlinger
  • Inflammatorisk tilstand i kroppen
  • Smerter og ømhed

Overordnet er ultralydsscanning altid en god løsning, da det giver et grundigt billede af problemet og derfor en bedre forståelse for hvad løsningen bør være.

Har du brug for en scanning?

Har du en skade eller en anden ubehag i kroppen du føler kunne gavne af en ultralydsscanning skal du ikke tøve med at kontakte os. Vores dygtige fysioterapeuter hjælper dig med at vurdere om en ultralydsscanning hos os i Herning, er nødvendig. Vil du have en snak omkring din tilstand er du velkommen til at kontakte os på telefon 97 22 32 36 så finder vi en tid til dig hos vores fysioterapeut. Du kan også skrive en e-mail til info@fysiodanmarkherning.dk med en beskrivelse af din ubehag eller skade. Så vender vi tilbage hurtigst muligt, så vi kan få dig hjulpet.

Du kan også selv booke en tid til fysioterapi. Vi glæder os til at hjælpe dig.