Hos FysioDanmark Herning tilbyder vi forskellige former for såler til sport, arbejde og hverdag.

Fødderne er en vigtig og meget stor del af kroppens stødabsorbering. Såler kan understøtte denne funktion og lindre på trykpunkterne med en mere jævn fordeling af vægten over foden. Det betyder mindre belastning i kroppens andre led, f.eks. knæ og hofte, hvilket optimerer den naturlige kropsholdning, reducerer træthed og forbedrer stabilitet og funktion.

Hvad kan såler afhjælpe?

Trætte og ømme fødder i forbindelse med stående og/eller gående arbejde, smerter i fod eller ankel i forbindelse med vægtbærende aktiviteter i dagligdagen eller under sportsudøvelse, smerter grundet gigtsygdomme, platfod, nedsunken forfod, træthed over lænden, smerter i achillessenen, springerknæ, løberknæ, hælsmerter, fasciitis plantaris (hælspore), skinnebensbetændelse mm.

Kan jeg bruge sålerne i mine egne sko?

Indlægssålerne kan praktisk talt bruges i al form for fodtøj. Vi har forskellige typer af såler, så vi kan med sikkerhed finde en vi kan tilpasse til dine sko, uanset om det er løbesko, fodboldstøvler, cykelsko, skistøvler, vandresko, sikkerhedssko, selskabssko eller dem du bruger til daglig.

Sådan støbes dine såler

Sålerne kommer i flere forskellige udgaver, som tager højde for, hvilken problematik man har, hvilken belastning sålen udsættes for og hvilke sko indlægget skal anvendes i.

Det er derfor vigtigt, at du medbringer de sko, som du primært bruger til dagligt, eller de sko du anvender til din sport eller andre fysiske aktiviteter.

Sålerne kan flyttes fra sko til sko, så man behøver, som udgangspunkt, ikke at have mere end et sæt såler.