Infertilitet er et problem hos hvert femte par, der har forsøgt at få børn. Hos FysioDanmark Herning tilbyder vi fertilitetsfremmende fysioterapi.

Behandlingen har til hensigt at optimere forholdene omkring de reproduktive organer, så det bliver nemmere at opnå graviditet.

Et fertilitetsfremmende behandlingsforløb hos os er oftest en kombination af flere behandlingsformer, som f.eks.:

  • Øvelsesterapi
  • Manuel behandling
  • Arvævsbehandling efter kejsersnit
  • Laserterapi
  • Vejledning i kost, motion og kosttilskud

Forløbet er individuelt og afhænger af dine symptomer, din historie og jeres specifikke udfordringer hen mod at blive gravide.

På baggrund af samtale og undersøgelse forsøger vi sammen, at blive klogere på hvad der skaber udfordringer for din krop i forhold til at blive gravid. En stor del af behandlingen er specifikke øvelser baseret på Mojzisova-metoden.

Mojzisova-metoden blev udviklet i 1970érne og er en naturlig tilgang til behandling af fertilitetsudfordringer, hvor der benyttes manuel behandling og øvelser. Dette for at optimere den mekaniske proces i underlivet og give de reproduktive organer bedre bevægelighed og blodcirkulation.

Mojzisova-øvelserne er rolige og behagelige bevægelser. Der kræves ingen udstyr, men det er vigtigt, at de udføres korrekt, hvorfor grundig instruktion hos en terapeut med erfaring i fertilitetsfremmende fysioterapi er vigtigt.  

Mojzisova øvelserne kan være et rigtig godt supplement til medicinsk fertilitetsbehandling, men kan også benyttes af dig der ønsker at fremme din fertilitet naturligt i forsøget på at blive gravid.