Hvad er FysioFlow?

Fysio Flow er en dansk udviklet træningsmetode, hvor der arbejdes med kroppens bindevæv (kroppens fasciesystem). Fysio Flow handler om at stimulere gliddet mellem kroppens mange strukturer, eks. mellem muskler og organer.

Gennem FysioFlow påvirker vi fascierne, så de bliver så varme, velsmurte, elastiske og bevægelige som muligt. FysioFlow bidrager også til at stimulere kroppens ro- og hvilesystem, da dette system har stor indflydelse på fasciesystemets funktion, og hvordan vi har det i vores krop.

Bindevævet (Fasciesystemet)

Kroppens bindevæv er hinder under huden. Der er mindre hinder rundt om muskler, sener og indre organer. Bindevævet er fyldt af nerver, altså er det et stort indvendigt sanseorgan.

Kroppens bindevæv kan sammenlignes med en våddragt, som er generende, hvis den er tør og stiv. I FysioFlow arbejder vi med at holde denne våddragt fugtig og smidig, hvorved du kommer til at føle dig let og godt tilpas.

Du kan umiddelbart ikke mærke bindevævet. Men hvis du føler dig stiv, besværet eller har smerter, kan det skyldes at dit bindevæv er stift, ufleksibelt og glider dårligt.

Inaktivitet, aldring, stress osv. kan få bindevævet til at trække sig sammen, så det bliver kort og stift. Dette skyldes manglende væske omkring bindevævet, hvorved glidet imellem bindevæv og hud/muskler nedsættes.

Fysio Flow i praksis

Vi varmer vævet op gennem små bløde bevægelser og sving.

Herefter arbejdes der med små, langsomme og bouncende bevægelser i aktive, bløde og dynamiske stræk. Vi laver altså strækøvelser, men vi bevæger os i strækket i stedet for at stå stille.

Det handler ikke om, at komme længst muligt ud i stillingen. I stedet ønsker vi at bevæge os i et blødt og rart mønster, mens vi kan trække vejret roligt og komme så tæt på yderstilling som muligt. Hele kroppen arbejdes igennem.

Vi slutter altid timen af med afspænding.

Tidspunkt: Onsdage kl. 10.00-11.00 - Fysioterapeut: Mette Martinsen

Tidspunkt: Onsdage kl. 13.00-14.00 - Fysioterapeut: Mette Martinsen

Tidspunkt: Onsdage kl. 16.00-17.00 - Fysioterapeut: Nanna Jensen

Tidspunkt: Torsdage kl. 09.00-10.00 - Fysioterapeut: Mette Martinsen

Tidspunkt: Torsdage kl. 11.00-12.00 - Fysioterapeut: Mette Martinsen