Er I blevet forældre til et lille nyt familiemedlem? Stort tillykke! 


Det kan være overvældende for både forældre og baby, når den lille ny melder sin ankomst. Mor og baby har været igennem en graviditet og en fødsel, der uundgåeligt har sat sit præg på kroppen. Det er uanset om barnet er kommet til verden ved en vaginal fødsel eller ved et kejsersnit.


Undervejs i graviditeten og under fødslen gennemgår det lille barn en masse, som kan belaste dets system. Der kan være trange vilkår i livmoderen og måske har mor været hårdt ramt af graviditetsgener. Under fødslen bliver babyen udsat for tryk, pres og måske endda stress. I nogle tilfælde skal der hjælpemidler til for at hjælpe baby ud - og måske endda et kejsersnit.


Der er mange faktorer, der kan stresse barnets system, give uhensigtsmæssige stræk i barnets muskulatur, binde- og nervevæv og desuden påvirke kranieknogler, ryg- og nakkehvirvler. Ydermere kommer det fra en tryg tilværelse i livmoderen og skal nu lære at forholde sig til en helt ny og stor verden.


Som nybagte forældre skal man udover det at blive nogens mor og far også forholde sig til nye følelser, tvivl og ofte endda frygt for ikke at slå til – ikke at være gode nok. Denne tvivl kan blive så altoverskyggende, at man helt glemmer at nyde tiden med sin baby. Måske observerer I meget gråd hos det lille barn, måske er I bekymrede for motorikken eller noget helt tredje.


Der kan være mange årsager til, at et lille barn græder meget, men det kan skabe tryg- og klarhed at lade professionelle øjne se på det.


Med al fokus og kærlighed rettet mod den lille ny, kan særligt mor have tendens til at glemme sig selv og vigtigheden af at passe godt på sin krop. Det kan også være svært at vide, hvordan man gør det oven på en graviditet og en fødsel. Hvordan laver man knibeøvelser rigtigt, og hvad er de der delte mavemuskler for noget? Det er generelt meget let at blive overvældet af forventninger og myter som gravid og nybagt mor. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at navigere i dem. 


Her på klinikken er vi et team af tre behandlere, som brænder for at hjælpe babyer, små børn og nybagte mødre. Og vigtigst af alt, har kompetencerne til det. Nedenfor kan du læse en præsentation af os alle tre og vores kompetenceområder. Det bedste ved vores team er, at hverken du eller baby er fastlåst ved en behandler, hvis vi vurderer at muligheden for succes er større hos en anden af os, eller måske endda en kombination. Sådan ender det ofte.

Mette med mor

Mette Martinsen

Fysioterapeut, UroGynOns

 1. Jeg er fysioterapeut med en stor passion og nysgerrighed inden for behandling af kvindekroppen under graviditet og efter fødslen. Derfor var det helt naturligt for mig at videreuddanne mig til UroGynObs Fysioterapeut, hvor jeg har dygtiggjort mig i blandt andet at behandle problematikker relateret til bækkenbunden.

  Udover individuel behandling har jeg flere former for holdtræning på klinikken, herunder graviditets- og bækkenbundstræning. Jeg er uddannet FysioPilates Instruktør, en træningsform jeg ofte trækker ind i min træning eller mine behandlinger. FysioPilates er nemlig en fremragende måde at træne på, hvis du vil skabe en god kontakt til din bækkenbund i kombination med dit muskelkorset og dit åndedræt.

  Jeg sætter en stor ære i et skabe et trygt og rart miljø, når du er hos mig. Her er ingen tabuer og ingen dumme spørgsmål. Det er vigtigt for mig at skabe et behandlingsforløb, hvor du føler dig forstået og inddraget i processen.
   

Helen med baby

Helen Mathiasen

Fysioterapeut

 1. Jeg er fysioterapeut og har siden hen læst osteopati. Osteopati egner sig rigtig godt til behandling af dig og din baby. Teknikkerne er milde men effektive.

  I den første tid efter en fødsel kan der være flere ting, som kan genere din baby. Osteopati kan ofte i løbet af få behandlinger hjælpe din baby af med sine gener.

  Jeg har behandlet med disse teknikker i mange år og brænder for at hjælpe til at du/I som forældre, får en rigtig god start sammen med jeres lille ny. 

  Din baby behøver ikke have store gener for at komme hos mig, men nok til at du har brug for en fagpersons vurdering. Lad mig give dit spædbarn et ”babytjek”.

  Som mor kan du have haft gener under graviditeten, som stadig påvirker din hverdag. Dit bækken og din ryg har været under store forandringer, der kan have skubbet på leddene i området. Det er vigtigt at bevægeligheden i dit bækken normaliseres igen. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med.
   

Nanna med baby

Nanna Jensen

Børnefysioterapeut

 1. Jeg brænder for at arbejde med børn og deres motoriske udvikling samt sanseintegration. 

  Jeg er uddannet fysioterapeut og har siden da videreuddannet mig inden for baby- og børneområdet, så jeg har kompetencerne til at hjælpe dit barn bedst muligt på vej.  

  Jeg tilbyder manuel behandling til spædbørn i form af blid mobilisering af nakke, ryg og bækken særligt. Til de større børn er paletten bredere. Derudover tilbyder jeg vejledning i, hvordan I bedst muligt understøtter barnets motoriske udvikling og hjælper det godt på vej i hverdagen med øvelser, lejring mm. 

  Jeg tilbyder BabyTummel som holdtilbud både på klinikken og hjemme hos jer som mødre-/fædregruppe.  

  Det vigtigste for mig er, at alting foregår på barnets præmisser, således det bliver en så god oplevelse som muligt at komme til fysioterapeut. Derfor er der også altid tid og plads til, hvad end du eller dit barn måtte have brug for på dagen.