Hvad er Yin Yoga?

Yin Yoga er en blid form for yoga, hvor næsten alle kan være med. I denne yogaform handler det ikke om at opbygge store muskler eller komme først i mål, men mest af alt om at spænde af og give efter i både krop og sind. Vi strækker bindevævet, skaber mobilitet og øger kropsbevidstheden. Det giver kroppen mulighed for at restituere hurtigere og sundere, og det skaber en bedre balance i din hverdag. 

Du opholder dig i de enkelte yogastillinger i 3-5 min., nogle gange helt op til 10 min. På den måde kan du slippe alle spændinger og al aktivitet i musklerne. For at få det mest optimale ud af dit arbejde med bindevæv, sener og led, skal dine muskler slappe af, og derfor foregår træningen primært på gulvet i siddende og liggende øvelser. Alle stillinger tilpasses dig og din krop.  

Det skal ikke gøre ondt 

Du skal kunne mærke din krop, når du laver Yin Yoga, men det skal ikke gøre ondt. Så find din grænse, hvor du ikke overstrækker, men hvor du kan mærke, at du arbejder med din krop. Pres ikke kroppen helt til grænsen med det samme - der er god tid til hver eneste stilling. Da du fastholdes i stillingerne længe, er det vigtigt, at du både kommer roligt ind og ud af øvelsen.

Hvad er formålet med Yin Yoga?

Når alle muskler slipper, og åndedrættet falder helt til ro, så vil effekten også blive, at man kommer til at give slip på sit sind. Vi giver kroppen et åndehul og en mulighed for at slippe spændinger, angst, stress eller lignende. Du vil kunne mærke en smertelindrende og afslappende effekt og med tiden vil du opnå en større mobilitet i kroppen. Det er noget af det fantastiske ved at dyrke Yin yoga.

Tidspunkt: Tirsdage kl. 09.00-10.00 - Fysioterapeut: Nanna Jensen